WELKOM in Wittevrouwen

Je bent nu op de website van Wittevrouwen, de leukste wijk van de Domstad. Heb je wijknieuws? Meld het NU aan de redactie:
redactie@wittevrouwen.nl
  
 
Wittevrouwen in de pers: Fotoalbums:
Vredenburgmarkt op Biltstraat
Fusie wijkbureaus

Archief Wittevrouwen in de pers >>>
Wijkfeest 2005
Impressie wijkfeest van Marion
Foto's wijkfeest 'Rock Solid' stand
Prijsuitreiking Wittevrouwen.nl op wijkfeest
 
Archief fotoalbums Wittevrouwen >>>
  
   

Sjoelen in Wittevrouwen


Sinds oktober is er iedere donderdag een sjoelavond in buurtcentrum De Warmoes. Iedereen van 18 jaar en ouder is welkom. Adres: Bollenhofsestraat 138.
Aanvang: 20.00 uur.
Meer info: fam. Snellenburg 030 - 2731801

Ingezonden door:
Wijk en Oranjevereniging T.U.G.
 17/10/2005

 

Hofje Goedestraat viert 151 jarig bestaan

Op 17 september vierden de bewoners van het Hofje Goedestraat het 151 jarig bestaan van hun complex. Een prachtig complex, dat met recht de monumentstatus draagt. Er was een gezellige borrel met buffet georganiseerd voor de bewoners van de 30 woninkjes. Door Bo-Ex is tijdens deze gelegenheid een speciale uitgave gepresenteerd waarin de geschiedenis van het complex is beschreven.

Festiviteiten
De festiviteiten waren georganiseerd door een groep enthousiaste bewoners. Er heerste een gezellige sfeer. Veel bewoners waren aanwezig en genoten van de lekkernijen en de heerlijke najaarszon. 

De geschiedenis
In de archieven van het Utrechts Archief en het kadaster is door Janjaap Luijt de geschiedenis van het complex zorgvuldig uitgezocht. Naast veel informatie stuitte hij hierbij ook op meer opmerkelijke gegevens. Zo blijkt dat de bewering in alle boekjes (en zelfs de monumentenrapportage van de gemeente) dat zou de eerste steen gelegd zijn door de toekomstig burgemeester Van Asch van Wijck niet klopt. Het was namelijk diens kleinzoon die de steen legde.

Speciale uitgave

De volledige tekst van de door Janjaap Luit uitgezochte geschiedenis is te lezen in de speciale uitgave "Het hofje aan de Goedestraat". geÔnteresseerden kunnen deze uitgave aanvragen bij Bo-Ex (www.boex.nl
) of downloaden als PDF- bestand.

150 Jaar
Eigenlijk had het feestje een jaar eerder gepland; bij het 150-jarig bestaan van het Hofje Goedestraat. Kort voor de eerste voorbereidingen van het feest werd in diverse woningen houtzwam geconstateerd. Al snel bleek de zwam zich niet te beperken tot een enkel plankje, maar bleken vrijwel alle woningvloeren getroffen. Ook de feeststemming was aangetast. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en is de laatste houtzwam uit het complex verwijderd. De uitvoering van deze werkzaamheden bracht voor de bewoners veel overlast met zich mee. De bewoners zijn dan ook wat blij dat alle werkzaamheden afgerond zijn. Een extra reden om een feestje te vieren.

Deze tekst is samengesteld uit diverse uitgaven van Bo-Ex.  02/10/2005

  

Boeken over Wittevrouwen en
directe omgeving

 
Stichting de Plantage heeft een aantal boeken over onze wijk en directe omgeving uitgegeven. Hier een kort overzicht:
- Wittevrouwen en Buiten-Wittevrouwen
- Een straatje om in Wittevrouwen
-
Wandelen in het Griftpark
- Duizend gezichten van het Griftpark
- Historische ansichtkaarten Wittevrouwen

Info link >>> 

  

BOUWSTRAATSCHOOL 
De Bouwsteen

Ook altijd benieuwd geweest na mensen van vroeger die op de Bouwstraatschool (later beter bekend als De Bouwsteen) hebben gezeten?
Heb je ook het verlangen deze mensen weer te zullen ontmoetten?
Dat is nu mogelijk, bezoek dan onze site www.bouwstraatschool.info om zo mogelijk weer in contact te komen met mensen waar je mee op deze school heb gezeten.
De school die in 1914 is opgericht en in 1984 opgehouden te bestaan maar die bij velen nog een plaatsje in het hart heeft.

Ingezonden door:
Bouwstraatschool.info comitť
07/02/2005

  


Oproepen, PR-berichten, informatie over uw organisatie en andere ingezonden stukken, kunt u opsturen naar redactie@wittevrouwen.nl 
  

 

  

 

Ouderenadvisering

Bij het ouder worden kunnen er problemen ontstaan waar u niet direct een oplossing voor heeft. Bovendien is het soms lastig de weg te vinden in het woud van regelingen en voorzieningen die er voor ouderen zijn.
 
- U merkt bijvoorbeeld dat uw gezondheid achteruit gaat, maar u weet niet welke mogelijkheden er zijn om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen,
- U denkt erover te verhuizen naar een andere woning, die meer is aangepast aan de wensen van senioren en u wilt weten of dit financieel haalbaar is, 
- Of u wilt weten of het mogelijk is uw huidige huis aan te passen aan het ouder worden en zou daar advies over willen hebben,
- Uw administratie wordt zo ingewikkeld en u vraagt zich af of u daarbij hulp kunt krijgen,
- Uw partner of iemand in uw naaste omgeving heeft te maken met dementie en u wilt graag weten waar u de juiste hulp kunt vinden,
- U merkt misschien dat bij het ouder worden contacten weg vallen en u voelt zich daardoor wat eenzaam. U wilt weten op welke wijze u in contact kunt komen met andere mensen.

Voor deze en vele andere vragen kunt u de ouderenadviseur inschakelen. De ouderenadviseur is op de hoogte van alle regelingen, voorzieningen en mogelijkheden op het gebied van welzijn, zorg, wonen en financiŽn voor ouderen.

U kunt met de ouderenadviseur over uw situatie praten en ondersteuning krijgen bij het maken van keuzes. De hulp is er voor senioren van 55 jaar en ouder en is gratis. Wanneer u dat wenst komt zij bij u thuis. Indien u informatie wenst over het werk van de ouderenadviseur voor iemand anders kan dat natuurlijk ook.

De ouderenadviseurs in uw wijk zijn:
- Karen Blersch
k.blersch@wwocumulus.nl
- Ineke van Buren
i.vanburen@wwocumulus.nl
- Marianne Graven
m.graven@wwocumulus.nl

Ze zijn te bereiken van:
maandag t/m donderdag 
van 9.00 tot 17.00 uur
  
Adres :   Nieuwe Koekoekstraat 85
   Tel :   030 - 272 22 61
Indien niet aanwezig spreek het antwoordapparaat in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.

Ingezonden door:
CUMULUS
 08/04/2005

  
Wittevrouwenforum
onze lokale marktplaats.nl

Al een kijkje genomen in het forum van deze website? Het aantal deelnemers groeit gestaagd. Bij een korte rondvraag bleek dat een aantal mensen elkaar van dienst konden zijn, dat er spullen verkocht zijn en dat er gebruik wordt gemaakt van het aanbod van gratis artikelen. 
Een reactie die we binnen kregen willen we u niet onthouden: "Het was zo grappig, het bleek dat iemand even verderop in de straat net het soort kinderzitje aanbod wat ik zocht." Deze quote weerspiegelt nou net wat we met het Wittevrouwen forum willen; buurtcontact en burenhulp. Op verzoek hebben we ook een rubriek voor verloren huisdieren aan het forum toegevoegd. Heb u vragen of ideeŽn voor het forum, schrijf dan naar forum@wittevrouwen.nl

  
  

En nu de lucht in!

Fotoalbum:  Ballonvaart "Wittevrouwen.nl"

  

Wandeltip                    

Een van de wandelingen die beschreven staan op de website www.utrechttevoet.nl loopt vlak langs onze wijk. Deze wandeling "Naar de heuvelrug" gaat van de Maliebrug naar station Bilthoven of vice versa.
Als u vanaf de Biltstraat via de Berekuil de Biltsestraatweg op gaat, dan kunt u bij manege Groenesteyn ook bij de route aansluiten.

POES KWIJT?

Weet jij waar ik woon?

Plaats een bericht in het
Wittevrouwen forum
  

  
Meer weten over  Wittevrouwen.nl?
Lees het artikel Surfen in Wittevrouwen van de wijkkrant, en maak zo gelijk kennis met de website van de wijkkrant.  naar het artikel >>>
  

 

  
Archief  "oude berichten"  Wittevrouwen.nl >>>

  Klik en doe mee!


kastje verkopen?                            leuk een eetclub!                             klagen over hondenpoep                                         burenhulp                 nieuwe bank nodig                           verbouwtips                          sportmaatje                             samen muziek maken


Ontmoet je
buurtgenoten op het

WITTEVROUWEN FORUM!

Naar het forum >>>
  
Via de menubalk bovenin kun je altijd naar het forum. 
  

  

WITTEVROUWEN
AGENDA

> tot zondag 2 april  
expositie schilderijen van Xandra Knoth
hal Griftsteede, Griftpark
> zaterdag 1 april 
allerlei circusactiviteiten
10.00-20.00 Griftpark
www.jaarvanhetcircus.nl
 archief >>>
  

Klaverjassen

 elke donderdagavond

Tijd: 20.00 uur

Locatie:
Buurtcentrum de Warmoes
Bollenhofsestraat 138
Utrecht / 030 - 2712810

Meer informatie:
Wijk & Oranjevereniging Contactpunt Klaverjassen Fam. Snellenberg 
030 - 2731801

  
  

 

 

© 2005   Wittevrouwen.nl

     
Weerkaart vandaag: Neerslagrader: Meerdaagse verwachting:
Weathernews.nl Weerkaart Weathernews.nl Neerslagradar Weathernews.nl Meerdaagse Verwachting