WELKOM op Wittevrouwen.nl, de website voor en door bewoners van de Utrechtse wijk Wittevrouwen.       
 
 
  Foto's wijkfeest 2011      
 
 Archief fotoalbums Wittevrouwen >>>
  
Groen in de wijk
Op veel plaatsen in de wijk wordt door bewoners gezorgd voor het openbaar groen. Met deze herfst een mooi moment om het groen van de plantenbakken nog eens in het zonnetje te plaatsen.

Een plantenbak is bijvoorbeeld een bak van 1 meter bij 1 meter die door een bewoner wordt geadopteerd en beheerd. Voor veel bewoners is de bak een mooie uitbreiding op de vaak smalle stoeptegelvoortuin. Er kunnen mooie bloemen in staan, maar de grotere bakken  zijn ook geschikt om wat grotere planten in te plaatsen. In de Hennepstraat is een mooi voorbeeld van een grote tuin die tussen de tegels ligt.

De plantenbakcommissie ondersteunt de bewoners bij de inrichting en het beheer van de bak. Meer informatie vindt u bij de bij plantenbakcommissie op deze site.

Hier op YouTube kunt u een aardige indruk krijgen van het werk van de plantenbakcommissie.

 

  

Boeken over Wittevrouwen
 

 

 
 
Stichting de Plantage heeft een aantal boeken over onze wijk en directe omgeving uitgegeven. Hier een kort overzicht:
- Wittevrouwen en Buiten-Wittevrouwen
- Een straatje om in Wittevrouwen
- Wandelen in het Griftpark
- Duizend gezichten van het Griftpark
- Historische ansichtkaarten Wittevrouwen

Meer info >>> 

  

BOUWSTRAATSCHOOL 
De Bouwsteen

Ook altijd benieuwd geweest na mensen van vroeger die op de Bouwstraatschool (later beter bekend als De Bouwsteen) hebben gezeten?
Heb je ook het verlangen deze mensen weer te zullen ontmoeten?
Dat is nu mogelijk, bezoek dan onze site www.bouwstraatschool.com om zo mogelijk weer in contact te komen met mensen waar je mee op deze school heb gezeten.
De school die in 1914 is opgericht en in 1984 opgehouden te bestaan maar die bij velen nog een plaatsje in het hart heeft.

Ingezonden door
Bouwstraatschool.com comité
 

  


Oproepen, PR-berichten, informatie over uw organisatie en andere ingezonden stukken, kunt u opsturen naar redactie@wittevrouwen.nl 
  

 

  

 

    

Meer dan 100 links naar Wittevrouwen

      

 

 

Wittevrouwen van boven in beeld

 

Altijd al over de huizen van Wittevrouwen willen kijken naar de mooie achtertuinen? Sinds kort kunt u dat eenvoudig doen achter uw computer. Goole earth geeft u de mogelijkheid om onder meer Wittevrouwen vanuit de lucht te bekijken!

Klik hier om direct met uw browser naar Google-earth te gaan en kies "satelliet". Voor betere resolutie en navigatie download en installeer dan de software van Google en geniet van de tuin van uw overburen!

Wittevrouwen (en geheel Utrecht) is in beeld gebracht met een 90 Megapixel-camera vanuit een vliegtuig op 800 meter hoogte (bron AD/Utrechts Nieuwsblad)

 

 
  
  
 
  
Meer weten over  Wittevrouwen.nl?
Lees het artikel Surfen in Wittevrouwen van de wijkkrant, en maak zo gelijk kennis met de website van de wijkkrant.  naar artikel >>>
  

 

  
Archief  "oude berichten"  Wittevrouwen.nl >>>

  
  
  

AGENDA
WITTEVROUWEN

 meer en archief >>>
  
  

 

Klaverjassen
 elke donderdagavond

Tijd: 20.00 uur

Locatie:
Buurtcentrum de Warmoes
Bollenhofsestraat 138
Utrecht / 030 - 2712810

Meer informatie:
Wijk & Oranjevereniging
Fam. Snellenberg
030 - 2731801